La nivelul județului Harghita, luni (ora 13:00) se aflau în carantină instituţionalizată un număr de 114 persoane; iar alte 2.351 se află în autoizolare la domiciliu, potrivit Prefecturii Harghita.

De la ultima comunicare, 20 persoane au ieșit din carantină datorită faptului că prezentau o stare de sănătate bună, iar de la începutul intervalului 586 de persoane au ieşit din perioada de autoizolare.

Un număr de 623 paturi sunt disponibile în centrele de carantină, informează Prefectura Harghita.

Tuturor instituțiilor publice și tuturor primarilor, în calitate de Președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, le-a fost transmisă pentru punere în aplicare Ordonanța militară nr. 4 din 29.03.2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

În data de 29.03.2020 efectivele IPJ Harghita şi cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni ) au efectuat verificări la 1.309 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de 29 martie, au fost aplicate 95 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 115.420 lei.

De asemenea, în cursul zilei, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi însoțirea a 11 coloane (32 auto/ 87 polițiști și jandarmi).

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;

măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale;

acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 110 persoane aflate în autoizolare;

paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului;

misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare;

Au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.500 lei, dintre care 3 pe raza municipiului Miercurea Ciuc, 6 pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc și 20 pe raza municipiului Gheorgheni. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedent„Legile puterii”. Ludovic Orban, PRIMUL INTERVIU după declanșarea stării de urgență. Ediție explozivă, la Realitatea PLUS
Articolul următorCulmea tupeului: băut şi fără permis, a condus din Ciucsângeorgiu până la Miercurea Ciuc să mai cumpere bere