Absolvenții claselor a VIII-a au susținut, luni, prima probă a Evaluării Naționale, cea scrisă la Limba și literatura română, în județul Harghitaa fiind prezenți în sălile de examen 2.805 candidați, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Harghita.

Reprezentanții instituției precizează că triajul epidemiologic la intrarea ăn centrele de examen s-a derulat fără probleme, nefiind depistați elevi cu temperatura peste maximul admis.

Nu au existat elevi eliminați pentru tentative de fraudă însă 58 dintre candidații înscriși pentru susținerea acestui examen nu s-au prezentat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Inspectorul Școlar General Demeter Levente – Președintele Comisiei pentru Evaluare Națională le solicită profesorilor multă atenție, exigență și responsabiltate în ceea ce înseamnă aplicarea metodologiei și a procedurilor pentru buna desfășurare a examenului, iar elevilor le dorește mult succes și multă sănătate tuturor

Articolul precedentÎncă 6 harghiteni diagnosticați cu coronavirus. Bilanțul a urcat la 211 cazuri
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19