Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Au fost verificate 1658 persoane izolate la domiciliu în localitățile Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni; iar jandarmii harghiteni au efectuat verificări domiciliile a 160 de persoane aflate în autoizolare; dar și misiuni de patrulare pentru menţinerea ordinii publice pe raza a patru municipii, în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;

Potrivit Prefecturii Harghita, sâmbătă (ora 13:00) pe raza județului se aflau în carantină 91 de persoane, iar alte 2.666 se aflau în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 3 persoane au ieșit din carantină întrucât prezentau o stare de sănătate bună și au respectat măsurile impuse de autorități. De asemenea, de la începutul intervalului, 192 de persoane au ieșit din autoizolare.

În centrele de carantină din județ sunt disponibile 646 paturi pentru eventualele cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Oamenii legii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.200 lei, dintre care 5 pe raza municipiului Miercurea Ciuc, 3 pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc și două pe raza municipiului Gheorgheni, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedentUE nu E!
Articolul următor„Scrisoare din viitor”