28 January 2019, 22nd ENVE Commission meeting Belgium - Brussels - January 2019 © European Union / Giedre Daugelaite

Borboly Csaba propune introducerea în politica europeană a conceptului de regiune bioculturală. Propunerea a fost făcută cu ocazia ședinței Comisiei pentru mediu, schimbări climatice și energie care a avut loc la Bruxelles și unde au fost dezbătute aspecte referitoare la Convenția pentru Diversitatea Biologică. Această temă este abordată de președintele consiliului județean, în colaborare cu Grupul de lucru pentru gestionarea durabilă a peisajelor, în special cu Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Borboly Csaba a evidențiat în cadrul propunerii faptul că co-evoluția om-natură, modul tradițional de gospodărire a terenurilor, respectiv valoarea naturală ridicată și biodiversitatea regiunilor joacă un rol cheie în dezvoltarea rurală durabilă.

„Am încredere că județul Harghita, această regiune, mulțumită valorilor culturale și naturale poate deveni un centru de dezvoltare rurală durabilă care, pe lângă păstrarea valorilor noastre poate contribui la bunăstarea locuitorilor din această zonă și cu care fiecare dintre noi se poate mândri. Atragem atenția instituțiilor europene în acest sens, deoarece prin finanțare europeană au fost dezvoltate localitățile, drumurile, s-au construit rețele de canalizare, s-a contribuit la bunăstarea comunităților. Trebuie să ne facem auzită vocea și trebuie să solicităm finanțarea europeană în numeroase domenii, trebuie să protejăm comunitatea a cărei membri suntem, acesta este motivul pentru care trebuie să ne asigurăm prezența în cadrul instituțiilor Uniunii Europene”, a afirmat Borboly Csaba.

Articolul precedentPeste 20 de pârtii pe care se poate schia în Harghita
Articolul următorPrins de două ori cu permisul suspendat