Putem transporta soțul sau soția la serviciu cu mașina doar dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare, spre exemplu, dacă deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, sau timpii de așteptare în stații este mai mare, explică Poliția Română într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Polițiștii precizează că putem transporta membrii familiei, dacă motivul este justificat, completând declarația pe proprie răspundere.

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

 Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, transmite Poliția Română.

Imagine

Articolul precedent„Fii pregătit”, ghid pentru protecția locatarilor de la bloc
Articolul următorMitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus