Pompierii harghiteni au intervenit joi după-masă pentru stingerea unui incendiu la o casă din municipiul Toplița. Echipajele ajunse la fața locului au reușit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu a transmis că la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta în interiorul a două imobile: o casă cu o suprafaţă de circa 50 mp şi o bucătărie de vară, cu o suprafaţă de aproximativ 15 mp, existând pericol de propagare la anexele învecinate.

„La ora 15:35, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă din municipiul Topliţa, strada 1 Decembrie 1918. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. (…) S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat, după aproximativ o oră. În urma incendiului au ars bunurile din interiorul casei şi bucătăriei de vară (…)  S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 4.000 leii”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.  

Articolul precedent690 de fete vor fi vaccinate anti-HPV în Harghita
Articolul următorAutobuz în flăcări pe un drum din judeţul Harghita