Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat duminică avertizările meteo și a instituit Cod roşu de furtuni la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură pe parcursul zilei de luni, Cod portocaliu de rafale în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei începând de duminică după-amiaza şi Cod galben de vânt în restul ţării.

Vizate de CODUL ROȘU sunt 15 județe (parțial), iar alte 24 de județe, printre care și Harghita, sunt sub avertizare COD PORTOCALIU.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică seară (23 februarie), vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, unde va fi Cod galben.

Începând cu ora 22:00, și până luni (24 februarie), la ora 18:00, va fi Cod portocaliu de vânt puternic în zone din Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări susţinute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) şi în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crişanei, Transilvania şi Maramureş, cu viteze de 80 – 95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova şi în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90 – 100 km/h.

Codul portocaliu de vânt va afecta judeţele: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, Caraş-Severin, Arad (parţial).

Drumarii atrag atenția conducătoriilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Informații despre starea drumurilor și eventualele sectoare blocate sau închise pot fi aflate și accesând Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Articolul precedentMiting al românilor din Covasna, Harghita, Mureș, la Palatul Cotroceni, împotriva Codului Administrativ
Articolul următorPeste 600 de harghiteni, fără curent electric din cauza vântului puternic