O fată de 14 ani din comuna harghiteană Săcel, pe care familia a dat-o dispărută miercuri seara, a fost găsită înainte de miezul nopţii de poliţiştii harghiteni, cu sprijinul poliţiştilor din judeţul Mureş. 

Copila plecase de acasă în jurul orei 14:00, când a fost văzută urcându-se într-o maşină cu numere de Mureş. Bunica fetei nu a putut să le ofere poliţiştilor mai multe detalii despre persoana cu care tânăra a plecat, însă la câteva ore aceasta a fost găsită în siguranţă, într-o localitate din judeţul Mureş, la domiciliul unui adolescent cu doi ani mai mare.

„La data de 10.06.2020, în jurul orei 19:20, Postul de Poliţie Săcel a fost sesizat de o localnică despre faptul că nepoata sa, o minoră de 14 ani, a plecat de acasă în jurul orei 14:00, cu un autoturism cu număr de înmatriculare de Mureș. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a demarat activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, în paralel cu verificările directe, prin discuţii lămuritoare în detaliu, purtate cu reclamanta. Bunica minorei dispărute a precizat doar că nepoata sa a plecat voluntar de acasă, iar în jurul orei 19:00 văzând că nu revine la domiciliu a apelat-o telefonic şi a aflat că aceasta a plecat împreună cu prietenul ei, fără a da alte detalii despre el sau despre locaţia în care se află. Determinantă pentru găsirea minorei a fost perseverenţa şi persuasiunea poliţiştilor, care au contactat-o telefonic şi au convins-o să precizeze unde se află”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Minora a fost preluată din comuna Zagăr, judeţul Mureş, iar în jurul orei 23:50 a fost predată familiei nevătămată.

Articolul precedentÎncă 5 cazuri de Covid-19 în judeţul Harghita. INSP raportează încă un deces
Articolul următorTânără lovită de un şofer neatent, la Odorheiu Secuiesc