Buletin informativ Harghita, 29 noiembrie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:
 
În județul Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19 se prezintă astfel, la data de 29 noiembrie 2020, ora 13.00:
– cazuri confirmate️: 4651 (28 cazuri noi în ultimele 24 de ore),
– persoane vindecate: 3.861 (24 pacienți vindecați în ultimele 24 de ore),
– persoane decedate: 185,
– persoane internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalele suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, sub supraveghere medicală: 142,
– Persoane în izolare la domiciliu: 4963 (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1.309/21.07.2020, art. 4, alin. (1), lit. c) și alin. (2),
– Persoane aflate în carantină la domiciliu: 946 (conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1.309/21.07.2020, art. 2, alin. (2) lit. a), b) și alin. (2).
Incidența numărului de cazuri la 1.000 de locuitori la nivelul județului Harghita pentru data de 29 noiembrie 2020 este de  1,49‰.
Se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai pacienților internați în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacții asimptomatici.
Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.
 
În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Toate structurile M.A.I. şi autorităţile harghitene sunt mobilizate în această perioadă, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.
La nivelul județului Harghita este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.
 
Principalele activităţi au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19.
Pe raza judeţului Harghita, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.
Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 43/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita. Aceasta poate fi consultată pe site-ul instituției noastre, la secțiunea „Situații de urgență”.
Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști!
 SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:
– să evităm locurile aglomerate,
– să purtăm masca în spaţiile închise,
– să ne spălăm des mâinile.
 
Biroul de presă
Instituția Prefectului Județul Harghita

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentCotele la pariuri pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie!
Articolul următorCulisele statului paralel – Luni, ora 18. Spagi de sute de mii de euro, interese oculte în jurul unei bănci de stat