Cruzime fără margini într-o comună din județul Harghita. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a legat un câine cu un lanț la o căruță, și mai apoi l-a târât pe DN 13A, la ieșirea din localitate.

Imaginile cu animalul schingiuit s-au viralizat în mediul online, iar oamenii legii au demarat o anchetă.

Fapta s-a petrecut sâmbătă, 13 iunie, iar inițial oamenii legii au întocmit dosar penal in rem. Ulterior, în cursul zilei de marți polițiștii l-au identificat pe făptaș, un bărbat de 62 de ani din comuna Satu Mare. 

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. În fapt, în jurul orei 21:30, pe o reţea de socializare a fost identificată o postare, în care apărea un atelaj hipo de care autori necunoscuţi legaseră un câine, cu un lanţ înfăşurat de gât, care se deplasa pe D.N. 13/A, la ieșire din comuna Satu Mare. Impactul emoţional şi totodată infracţional al acestor imagini era dat de faptul că animalul, rănit fiind, nu se mai putea deplasa, astfel încât era târât după căruţă (…) La data de 16.06.2020, ca rezultat al cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, a fost identificat cel bănuit de comiterea faptei.”, transmite IPJ Harghita.

Bărbatul este cercetat pentru cruzime față de animale.

Foto: Arhivă

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 3. Prosop marca MARICA ™
Articolul următorLa aproape 80 de ani, țeapăn de beat, a provocat un accident rutier pe un drum din Harghita