Un bărbat de 32 de ani din comuna Ditrău s-a ales cu dosar penal și are de achitat o amendă în valoare de 1.000 lei după ce sâmbătă, în jurul orei 16:50,  a fost prins de polițiștii harghiteni la volanul unei mașini, în care încărcase lemne furate, fără permis de conducere și cu plăcuțe de înmatriculare  de la alt autoturism şi expirate de peste 11 ani.

„A fost depistat de poliţişti în timp ce conducea pe D.J. 128, pe raza localităţii sale de domiciliu, un autoturism încărcat cu lemn de foc de esenţă răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi transport. Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că persoana în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare provizorii au fost atribuite unui alt autoturism la data de 09.10.2008, valabilitatea lor fiind expirată din data de 05.11.2008. În aceste condiţii materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 1.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Harghita.

Pe lângă amenda pe care va trebui să o achite, bărbatul este cercetat pentru conducere fără permis și având numere de înmatriculare false.

Articolul precedentHarghitean rănit în incendiu la Borsec
Articolul următorCoșul de fum deteriorat, cauza probabilă a incendiului de la Borsec. Proprietarul a suferit arsuri de gradul I