Atenție la instalațiile electrice cu defecțiuni sau improvizații!

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendii, produse în localitățile Sândominic și Neagra, județul Mureș. Aseară, în jurul orei 21:00, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Bălan, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Sândominic, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei case, din comuna Sândominic. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii.

În urma acestuia, au ars: un aparat de gătit, două uși interioare, două televizoare, un corp de moblier, o hotă și două geamuri termopan exterioare. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei.

În cursul nopții trecute, la ora 01:05, a fost anunțat un incendiu la hala unui gater, din satul Neagra, comuna Lunca Bradului, județul Mureș. Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de stingere. La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat la hala, construită din lemn, cu pericol de propagare la depozitul de cherestea și la o altă hală, aflate în imediata apropiere.

S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incediului, în cooperare cu pompieri militari și civili din cadrul Punctului de Lucru Deda și SVSU Lunca Bradului, acesta fiind lichidat după aproximativ două ore. În incendiu au ars: hala gater, pe o suprafață de circa 50 mp, 1 mc de cherestea, depozitată în hală, alte mașini și scule; s-au degradat circa 5 mc cherestea.

Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 10.000 lei.

Astfel de evenimente nedorite, pot fi evitate, dacă:

Nu folosiți instalații electrice improvizate!

Nu interveniți asupra contorului electric!

Nu utilizați receptoare electrice neomologate!

Utilizați doar siguranțe calibrate la tabloul electric din locuință!

Verificați periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate!

Amplasați și utilizați aparatele electrice departe de mediile umede; majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apă;

Instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând indicațiile producătorului;

Efectuați verificarea periodică a instalației de utilizare, cu personal autorizat;

Orice modificare a instalației de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie și numai de către personal autorizat.  

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentCritici din UDMR la adresa lui Barna: ”Nu ajută în formarea cât mai rapidă a unei coaliții”
Articolul următorRezultate finale BEC: UDMR are 9 senatori și 21 de deputați în noul legislativ