Polițiștiștii din cadrul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc și cei din cadrul IPJ Harghita au „recuperat” în ultimele două săptămâni din barurile din municipiu nici mai mult nici mai puțin de 38 de elevi care trebuiau să fie la orele de curs. 

Oamenii legii au efectuat mai multe controale în cafenelele și barurile din localitate și, potrivit Poliției Locale, instituţiile de învăţământ care au aflat despre acţiune au reacţionat pozitiv, apreciind efortul de a combate şi reduce fenomenul de absenteism în rândul minorilor. 

Polițiștii anunță că astfel de controale vor fi efectuate pe tot parcursul anului şcolar, pentru prevenirea acestui fenomen.

„Poliţia Locală a municipiului Odorheiu Secuiesc acordă atenţie sporită pentru a preveni acest fenomen, pentru ca elevii să îşi îndeplinească obligaţiile şi să frecventeze orele de curs, nu barurile şi cafenelele, deoarece educaţia constituie baza, piatra de temelie a viitorului acestora. Din această cauză, instituţia noastră va efectua controale pe tot parcursul anului şcolar”, se precizează pe pagina de Facebook a Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc.

Articolul precedentBărbat mort într-un incendiu produs la o casă din Harghita
Articolul următorPieton lovit de mașină la Odorheiu Secuiesc. Traversa neregulamentar strada