ISU Harghita a desfășurat, ieri, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.
 
Din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au fost direcționate de urgență trei autospeciale de intervenție: două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime. Pe lângă echipajele Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în exercițiu au fost implicați inspectorii de prevenire, precum și personalul medical și auxiliar din cadrul unității spitalicești.
 
Conform scenariului, la etajul patru al spitalului, unde își desfășoară activitatea Secțiile de Medicină Internă și Gastroenterologie, a izbucnit un incendiu. Personalul de pe locul de muncă a asigurat prima intervenție, până la sosirea echipajelor specializate, concomitent cu evacuarea pacienților și a personalului celor două secții.
 
La sosirea pompierilor, etajul patru al clădirii era inundat cu fum. Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției la locul de muncă, o persoană a fost surprinsă în interior, posibil intoxicată cu fum. Au fost constituite sectoare de intervenție, concomitent cu echipe de căutare-salvare a persoanei expuse la fum.
 
Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificarea modului de organizare a evacuării și a primei intervenții, de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste și a personalului de pe locul de muncă și verificarea traseelor și zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție, în cazul producerii unui incendiu.

Sursa: Realitatea de Harghita