Beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România – filiala judeţului Harghita, împreună cu Ordinul Cavalerilor Mierii au organizat cea de a 8-a ediţie a Festivalului Mierii şi Târgul produselor tradiţionale în Miercurea Ciuc. În cadrul evenimentului în Piaţa Cetăţii a fost plantată şi o tufă de levănţică.
Festivalului Mierii a fost organizat în cadrul Zilelor Ţinutului Secuiesc, ediţia a X-a, în perioada de 11-12 octombrie. Pe parcursul celor două zile, au avut loc programe culinare şi culturale, precum şi o miniconferinţă profesională.

În a doua zi, după primirea rangului de cavaler de unii membrii ai Ordinului şi sfinţirea mierii, primarul Ráduly Róbert Kálmán i-a salutat pe cavaleri pe Piaţa Cetăţii, şi şi-a exprimat mulţumirea faţă de iniţiatorii festivalului: ei sunt excelenţi nu numai în privinţa muncii lor, ci şi în privinţa serbării, din acest motiv Festivalul Mierii a devenit o tradiţie.

Regina Mierii, doamna Szemerits Eszter a plantat o tufă de levănţică, simbolizând respectul faţă de albine şi de producătorii de miere.

Articolul precedentSe fac filtre rutiere pentru a nu ajunge pesta porcină în judeţul Harghita
Articolul următorObstacol pe trecerea de pietoni, la Miercurea Ciuc. S-a împiedicat de frânghia cu care era tractată o maşină.