Şapte angajaţi ai Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar conducerea unităţii medicale a demarat o anchetă epidemiologică pentru a depista eventualele alte cazuri.

Marţi, testele au confirmat prezenţa virusului în cazul a cinci asistente medicale şi două registratoare de la secţia de cardiologie, astfel încât conducerea unităţii medicale a luat decizia testării tuturor pacienţilor şi angajaţilor secţiei.

Persoanele testate pozitiv au forme uşoare sau sunt asimtomatice, şi au fost internate deocamdată la secţia de Infecţioase.

Pe lângă pacienţi, întregul personal al secţiei, respectiv 7 medici, 24 de asistenţi medicali, 14 infirmiere, două îngrijitoare şi două registratoare au fost supuşi testării.

Consultaţiile în ambulatoriu au fost întrerupte până la stabilirea numărului total al angajaţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Urgenţele cardiologice vor fi tratate la Unitatea de Primiri Urgenţe.

În secţiile de Pneomologie şi Infecţioase ale Spitalului Judeţean sunt internaţi 76 de pacienţi suspecţi sau diagnosticaţi cu noul coronavirus, şi doar două paturi mai sunt disponibile.

Conducerea spitalului precizează că în cazul în care capacitatea de cazare a pacienţilor confirmaţi va fi depăşită se va apela la sprijinul altor spitale.

Bilanţul infectărilor în judeţul Harghita a urcat, miercuri, la 232, după ce numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 12 cazuri noi.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Claudiu Manda, contabilul mafiei din Craiova. Locotenentul lui Dragnea la distrugerea Justiției
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana