Ieri, 11 aprilie, în orașul Bălan, s-a desfășurat un exercițiu de alarmare publică, conceput și monitorizat de specialiștii ISU Harghita, simulând producerea unui cutremur, pentru a se verifica funcționarea sistemului de alarmare, capacitatea de reacție și intervenție în cazul unei situații de urgență.

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență au răspuns în timp util convocării, la care a participat și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, colonel Cimpoeșu Stelian.

În cadrul alarmării publice s-a realizat un exercițiu practic de evacuare la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Bălan, la care au participat circa 120 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar.

Este nevoie ca astfel de exerciții să se desfășoare periodic, pentru că în situația reală a unei calamități fiecare secundă contează și autoritățile locale trebuie să acționeze eficient.

Sursă foto: ISU Harghita

Articolul precedentSport Club Miercurea Ciuc, condusă de Corona Brașov în semifinale. ACSH Gheorgheni şi-a luat adio de la finală
Articolul următorUn biciclist băut a fost lovit de o maşină, la Sânmartin