În această dimineaţă, la ora 05:26, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit, în comuna Lăzarea, strada Cărămizii. Imediat, la faţa locului s-au deplasat două echipaje cu 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei, dar şi al garajului învecinat. S-au luat măsuri de localizare şi stingere a incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Lăzarea, Ditrău, Ciumani şi Joseni. }n total au fost 31 pompieri civili cu 5 autospeciale de stingere, incendiul fiind lichidat, în limitele găsite la ora 07:40.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de circa 200 mp şi acoperişul garajului, pe o suprafaţă de circa 80 mp; s-au degradat mobilierul şi aparatura electrică din casă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul/scânteile din coşul de fum deteriorat. În urma intervenţiei prompte, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 60.000 lei.

Articolul precedentHarghitean prins că a făcut două transporturi de lemn cu acte doar pentru unul
Articolul următorCum a reuşit o familie din Harghita să pornească de la zero un business de zeci de mii de euro