Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Corund, au intervenit, ieri după-amiază, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie de materiale, în localitatea Corund.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la magazia din lemn, cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 50 mp, focul extinzându-se și la acoperișul casei învecinate, pe o suprafață de aproximativ 7 mp, cu pericol de propagare la întregul imobil și la alte 3 case de locuit și o anexă gospodărească, aflate în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 18:50.

Au ars: magazia, pe aproximativ 50 de metri pătraţi, 10 anvelope, 100 mp lambriu; s-au deteriorat: un compresor, un aparat de sudură, 2 șlefuitoare electrice, 2 mașini de găurit, tabla autoturismului aflat în magazie, precum și documentele de identitate și permisul de conducere al proprietarului.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 80.000 lei.

Sursa foto: ISU Harghita

Articolul precedentConsiliul Judeţean Harghita cere sprijin pentru a ajuta copiii lăsaţi orfani de o ursoaică înfometată
Articolul următorFOTO Un bărbat din Topliţa a găsit un proiectil în curte în timp ce săpa să planteze un pom