Ieri, începând cu ora 18:00, s-a desfăşurat un exerciţiu cu tema ”Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „PETRODAVA” al judeţului Neamţ în cooperare cu alte componente ale sistemului de management al situaţiilor de urgenţă pentru intervenţia în cazul producerii unui accident rutier major, cu victime multiple, pe raza localităţii Bicaz-Chei, respectiv pe DN12 C, în aria protejată Cheile Bicazului – Hăşmaş, şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ”.

Pe lângă forţele militare ale judeţului Neamţ, la exerciţiu au luat parte şi pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” al judeţului Harghita

Scenariul exerciţiului a presupus un accident rutier între un microbuz pentru transport persoane şi alte două autovehicule în Cheile Bicazului, pe DN12 C. Din primele estimări existu un număr de aproximativ 8 victime.

Din informaţiile primite, există scurgeri de carburant din ambele autovehicule. De la unul dintre autovehicule a izbucnit un incendiu care s-a propagat la vegetaţia arbustivă.

Unii participanţii la trafic s-au oprit pentru a interveni sau din curiozitate, alţii au încetinit, îngreunând astfel accesul forţelor de intervenţie, creând pericolul producerii unor alte accidente.

Prin acest exercițiu pompierii şi-au propus să verificarea modalităţile de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie al judeţului Neamţ sau să verifice capacitatea de cooperare pe timpul misiunilor de intervenţie cu forţe aparţinând MAI.

Articolul precedentComandamentul Operativ Naţional pentru vizita Papei Francisc
Articolul următorProiectul UDMR privind „regiunile de dezvoltare separate” și „autonomia specială” a fost respins