În contextul vizitei pe care Papa Francisc o va efectua în România în acest an, a fost constituit Comandamentul Operativ Naţional „Vizită Papa Francisc I – 2019” la nivelul conducerilor instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP.

Fiecare instituţie, în limitele competenţelor legale, va stabili şi adapta măsurile de securitate necesare astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a activităţilor cotidiene şi fără să impună restricţii deosebite, informează Agerpres.

Papa Francisc I se va afla în România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj, precum şi Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc.

Având în vedere importanţa vizitei şi numărul mare de participanţi preconizaţi la cele patru evenimente, Comandamentul Operativ Naţional a organizat şedinţe de lucru atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu. De asemenea, au avut loc mai multe întâlniri cu autorităţile locale din Iaşi, Alba şi Harghita, dar şi cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxă şi Catolică

Articolul precedentPrins fără carnet, mort de beat şi cu o maşină neînmatriculată
Articolul următorFOTO Pompierii harghiteni şi-au ajutat colegii din Neamţ la un exerciţiu