Duminică, în jurul orei 19:00 un bărbat a fost găsit de către jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu, după ce s-a rătăcit pe munte.

Jandarmii au fost sesizați în jurul orei 17:00 despre faptul că un bărbat de 61 de ani, din municipiul Piatra Neamț s-a rătăcit pe munte, aflându-se undeva pe un drum forestier, între localităţile Bicaz Chei și Bârnadu, ambele din județul Neamț. După o deplasare de aproximativ 4 ore a realizat că nu cunoaște zona și nu mai știe pe unde să ajungă spre satul Bârnadu.

Două patrule de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au pornit în căutarea lui și pe baza informațiilor furnizate de către operatoarea de la Serviciul de Telecomunicații Speciale- Oficiul Județean Harghita și colegul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita în jurul orei 19:00, bărbatul a fost găsit pe Valea Lapoșului, în apropierea satului Bârnadu. Acesta le-a povestit jandarmilor că a plecat în cursul zilei de ieri din Bicaz Chei venind din Piatra Neamţ, la nişte cunoştinţe din satul Bârnadu, unde ar vrea să se mute în viitor dar a încurcat drumurile şi s-a rătăcit.

Pe timpul căutării informațiile primite au fost că bărbatul ar fi ajuns la o stână, de unde a ales să plece , fiind îndrumat de ciobani pe unde să se deplaseze pentru a ajunge la DN 12C, dar acesta s-a rătăcit din nou, ajungând la o altă stână. În acest moment s-a reușit contactarea acestuia, fiindu-i recomandat să rămână pe loc. Au fost sesizați și colegii din județul Neamț și ei fiind plecați în căutarea bărbatului.

Într-un final, după 2 ore de căutări, bărbatul a fost găsit în apropierea unei stâni, acesta fiind obosit și speriat.

A fost transportat cu autospeciala aflată în dotarea postului de jandarmi, iar la ora 19:30 a fost predat în siguranță colegilor din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz.

Sursa foto: Jandarmeria Harghita

Articolul precedentSimone Tempestini a câştigat Raliul Harghitei
Articolul următorRecomandările ISU pentru vreme rea