Astăzi, în jurul orei 09:30, prin intermediul serviciului de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului Judeţean de jandarmi Harghita a fost anunțat că în zona stațiunii Băile Tușnad s-ar afla un urs rănit.

Din cele relatate de apelant a reieșit faptul că, ursul ar fi încercat să intre într-un hotel din stațiune și ca urmare a spargerii unui geam s-a rănit la unul dintre membre. Ulterior s-a îndreptat spre pădurea din apropiere, în apropierea traseului ce trece pe lângă Turnul Apor spre Lacul Sfânta Ana.

În zonă a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, pentru identificarea zonei unde s-ar afla animalul rănit și pentru a evita punerea în pericol a celor aflați în imediata apropiere, fiind anunțate și celelalte autorități cu competențe în domeniu, respectiv Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și Asociațiile de Vânătoare Sfânta Ana și Băile Tușnad.

Momentan jandarmii asigură zona pentru a nu permite accesul turiștilor în aria unde se presupune că s-ar afla ursul rănit , precum și pentru a da posibilitatea specialiștilor de a căuta animalul vătămat.

Sursa foto: Jandarmeria Harghita

Articolul precedentSpitalul din Gheorgheni se modernizează cu fonduri europene
Articolul următorEchipamente medicale de 270.000 de euro donate Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc