Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență continuă campania de informare lansată în contextul epidemiei de coronavirus, prin care transmite populației principalele măsuri de prevenție împotriva răspândirii COVID-19.

Aceștia recomandă ca populația să evite mijloacele de transport în comun și spațiile închise și aglomerate întrucât favorizează transmiterea coronavirusului.

– Folosirea mijloacelor aglomerate de transport public vă poate crește riscul de expunere la coronavirus.

– Dacă aveţi opţiunea de a merge pe jos sau cu bicicleta, este recomandat să nu folosiţi transportul în comun.

– Dacă sunteţi în vârstă sau aveți o boală cronică, găsiți mijloace de transport alternative – prezenţa dumneavoastră într-un mijloc de transport poate crește semnificativ riscul de infecție.

– Încercați să reduceți deplasările în această perioadă, dacă este posibil.
Evitaţi autobuzele / metroul în caz de aglomeraţie.

– Lăsaţi să treacă autobuzele aglomerate și așteptați unul mai puțin aglomerat. Staţi la minimum 1.5 metri distanţă (cât doi pași mari) de ceilalţi pasageri, dezinfectaţi-vă pe mâini înainte, în timpul şi imediat după călătorie.

– Folosiţi un şerveţel pentru a vă ţine de stâlp, evitaţi să vă atingeţi faţa şi folosiți dezinfectant pentru mâini dacă îl aveți în timp ce mergeţi cu trenul, autobuzul, metroul sau tramvaiul.

– Este recomandabil să vă anulați călătoriile în această perioadă.

Articolul precedentRO-ALERT: Urs în localitatea harghiteană Voșlăbeni
Articolul următor8 persoane în carantină și 93 izolate la domiciliu. Prefectura Harghita: Persoanele sunt asimtomatice