Play-off-ul Ligii 1 și-a consumat primul mare derby miercuri seară la Miercurea Ciuc, acolo unde față în față s-au aflat formația locală Imperial WET, campioana sezonului regulat, și Futsal Club Dunărea Călărași, proaspăt câștigătoare a Cupei României.

La capătul unui meci deosebit de spectaculos, Imperial WET Miercurea Ciuc s-a impus cu 5-2, victorie care apropie și mai mult gruparea harghiteană de finala campionatului.

Dunărea Călărași a început în forță confruntarea de la Miercurea Ciuc, surprinzând echipa pregătită de Cosmin Gherman printr-un presing agresiv și un joc în mare viteză.

În aceste condiții, marile ocazii de a marca au fost notate în dreptul oaspeților, campion la acest capitol fiind Alberto Yañez Galan, care a ratat inclusiv cu poarta goală. Cei care au marcat primii însă au fost harghitenii, prin veteranul Florin Matei, în minutul 6, după care trupa lui Marian Șotârcă și-a continuat festivalul ratărilor. În cele din urmă, în minutul 11, Alberto Yañez Galan a reușit să îl învingă pe Victor Lopez, spaniolul din poarta ciucanilor.

Echilibrul a fost însă rupt din nou după mai puțin de două minute, atunci când Alvaro a readus echipa gazdă în avantaj. În minutul 18, după cel de-al șaselea fault comis, Imperial WET a fost sancționată cu lovitură de la 10 metri, dar același Alberto Yañez Galan a ratat, execuția sa fiind parată de Victor Lopez.

La reluare, Imperial WET a luat jocul în serios, a marcat în secunda 29 prin Alvaro, simplificându-și din acel moment misiunea. Ovsianikov și Duke au dus scorul la 5-1, ultimul marcând în poarta goală din jumătatea proprie într-un moment în care Dunărea juca „5 contra 4”, scrie www.frf.ro.

Tabela a fost închisă la ultima fază a meciului de veteranul George Tomescu, căpitanul echipei Dunărea Călărași, cel care, pe 14 aprilie, va împlini 40 de ani!

„Sunt trei puncte foarte importante în primul joc din play-off. Nu a fost cel mai bun meci al nostru, asta e sigur, dar e important faptul că am câștigat și am făcut un pas important și suntem din ce în ce mai aproape de finală. Am intrat în linia dreaptă a acestui sezon și mai mult ca niciodată trebuie să fim uniți, să fim împreună. Aș vrea să le mulțumesc suporterilor, tutror celor care au fost și sunt în continuare alături de noi”, a declarat Alvaro De Luis Yubero, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor miercuri seară, pentru www.frf.ro.

Imperial WET va evolua săptămâna viitoare în deplasare cu Informatica Timișoara.

Imperial WET – Dunărea 5-2 (2-1)

Au marcat: Florin Matei (6), Alvaro De Luis (13 și 21), Denis Ovsianikov (13), Mario Duke (13) / Alberto Yañez Galan (11), George Tomescu (40)

Clasament Grupa 1:

  1. Imperial WET 6 puncte
  2. Dunărea 4 puncte
  3. Informatica 0 puncte

Rezultate:

Dunărea – Informatica 3-1 (2-0)

Imperial WET – Dunărea Călărași 5-2 (2-1)

Program:

marți, 9 aprilie, ora 18.00:

Informatica Timișoara – Imperial WET Miercurea Ciuc

Imperial WET Miercurea Ciuc a început play-off-ul cu trei puncte, Dunărea Călărași cu un punct, în timp ce Informatica nu a avut niciun punct.

Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur. Câștigătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului, în timp ce formațiile clasate pe locul secund vor lupta pentru medaliile de bronz.

Articolul precedentSe iau măsuri pentru a preveni atacurile urşilor
Articolul următorRareş Bogdan: „Liderii UDMR şi-au abandonat propriile comunităţi în Harghita şi Covasna”