Bunuri şi valori de aproximativ 65.000 de lei confiscate şi sancţiuni de circa 80.000 de lei aplicate de poliţiştii harghiteni, în urma unor ample acţiuni în domeniile pestei porcine africane, produselor accizabile şi drepturilor de proprietate intelectuală.

Pe parcursul ultimelor zile poliţiştii harghiteni au organizat şi desfăşurat acţiuni cu efective mărite, pe linie economică, în întregul judeţ.

În cadrul acestor acţiuni au fost vizate activităţile ilicite pe linie de criminalitate economică, în special de identificare a încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, de prevenire a riscurilor generate de pesta porcină africană și de combatere a ilegalităţilor cu produse accizabile.

În acest sens, poliţiştii au verificat peste 130 de autoutilitare, autoturisme şi mijloace de transport, precum şi 19 agenți economici de pe raza judeţului Harghita.

Ca urmare, au fost constatate două infracțiuni de punere în circulație de produse susceptibile a fi contrafăcute şi două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 643 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau sigla unor mărci renumite, susceptibile a fi contrafăcute, valoarea totală a bunurilor şi valorilor confiscate ridicându-se la aproximativ 65.000 de lei.

Totodată, pentru faptele de natură contravenţională constatate, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni cu amendă, în cuantum total de circa 80.000 de lei.

Articolul precedentO şoferiţă a intrat într-un cal, la Vlăhiţa
Articolul următorŞcoala Frater Gyorgy, din Remetea, reabilitată cu fonduri europene