Pompierii subunităţii din Odorheiu Secuiesc au intervenit joi, în jurul orei 19:30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case. Două echipaje de pompieri s-au deplasat pe strada Vulturului, acolo unde   au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, atât la coşul de fum, cât şi la acoperişul casei, pe o suprafaţă de circa 3 mp. Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la întreg acoperişul casei.

Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile de la coşul de fum necurăţat de funingine. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de peste 550.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 1.200 lei (…) Având în vedere că urmează weekend-ul, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență și să respecte regulile și măsurile preventive pentru protejarea vieții lor și a celor dragi”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Alte cinci intervenţii, înregistrate în cursul zilei de joi, au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (cazuri SMURD), fiind asistate cinci persoane adulte. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier, o afecțiune medicală, iar trei intervenţii au fost în cazul unor traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

 

Articolul precedentHoria Mihălcescu, consilierul lui Dragnea, samsar de jurnaliști
Articolul următorAl optulea caz de coronavirus din România este o femeie din Olt