Cea de-a 13-a ediție a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc se va desfășura în perioada 7-10 august.

În total 21 de echipe s-au înscris la ediţia din acest an, printre care şi echipele naţionale din Turcia, Belarus, Slovacia, Austria și Republica Moldova, dar şi echipe continentale şi de club. Numărul este unul record pentru competiţia începută în anul 2007.

Competiţia va începe miercuri, 7 august, la ora 17:00, când echipele vor fi prezentate în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, iar de la ora 18:00 va începe prologul de 5,3 kilometri.

A doua zi, joi, 8 august, va avea loc prima etapă, care se va desfăşura în mare majoritate în judeţul Covasna, având startul şi sosirea în Sfântu Gheorghe. Astfel, caravana Turului Ciclist va porni pe un traseu de peste 197 de km, de la Sfântu Gheorghe spre Covasna, Târgu Secuiesc, Tușnad, Baraolt, Vâlcele, Sfântu Gheorghe.

A doua etapă a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc are loc vineri, 9 august, de la Miercurea Ciuc, prin Gheorgheni, Praid și Odorheiu Secuiesc, în total 198,44 kilometri.

Ultima etapă va avea loc sâmbătă, 10 august, şi va fi împărţită în două părţi. Prima porţiune va avea loc de la ora 10, când Turul va pleca din Sâncrăieni spre Sântimbru Băi pe o distanţă de 10 km, apoi de la 17:00 se încheie Turul pe distanţa Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc – Tuşnad – Miercurea Ciuc (pe străzile din oraş), în total 122 km.

După Turul Ciclist al României, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc este primul eveniment organizat sub auspiciile Federației Internaționale de Ciclism, scrie www.realitateadecovasna.net.

Articolul precedentTrafic restricționat, la Cristuru Secuiesc
Articolul următorDoi cetăţeni maghiari au furat portofelul unei femei din Odorheiu Secuiesc