O pondere de 90% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 9 cazuri din totalul de 10 situații de urgență gestionate, în ultimele 24 de ore), astfel că 9 persoane au fost asistate medical de paramedicii SMURD.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au gestionat cu promptitudine 1 misiune pentru degajarea unui stâlp de telecomunicații căzut pe carosabil, în municipiul Miercurea Ciuc, strada Toplița.

Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor, în cursul zilei de ieri, au fost executate 13 misiuni de recunoașteri în teren.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în orașul Bălan.

Pe lângă aceste situaţii, pompierii militari harghiteni continuă acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră.

Salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.  

Articolul precedentHarghita: Aproximativ 70% din totalul de 2.600 kilometri de trasee turistice ale judeţului, digitalizate de Salvamont
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe