Polițiștii harghiteni s-au autosesizat în cazul scandalului de miercuri, din fața Palatului Justiției din Miercurea Ciuc, acolo unde între două grupuri de romi a izbucnit un scandal spontan.

Cel mai probabil, cele două grupuri urmau să participe la un proces, iar în momentul în care s-au întâlnit a pornit scandalul.

La un moment dat, unul dintre romi a văzut un trecător cum filma și a fugit după el, dar a renunțat la urmărire după numai câțiva metri. La scurt timp la fața locului și-au făcut apariția și trupele de intervenție ale jandarmilor, incidentul fiind aplanat.

Imaginile filmate de trecător au ajuns în presă.

„La data de 13.02.2020, în urma unui articol postat pe ediţia on-line a unui cotidian local şi a vizionării imaginilor video ataşate, Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc s-a sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”tulburarea ordinii şi liniştii publice”. În fapt, la data de 12.02.2020, în jurul orei 09:00, în faţa Palatului Justiţiei din municipiul Miercurea Ciuc, între mai multe persoane a izbucnit un scandal spontan, iar prin comportamentul lor agresiv, acestea au tulburat ordinea şi liniştea publică”, transmite IPJ Harghita.

Oamenii legii au deschis o anchetă și încearcă să identifice toate persoanele implicate, urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Articolul precedentBiciclist accidentat de un șofer pe DJ127 în Harghita. Ambii consumaseră alcool
Articolul următorIncendiu vineri la centrala termică a unei case din Odorheiu Secuiesc