Organizația teroristă Statul Islamic le cere militanților săi să nu mai călătorească în Europa, pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus, scrie Politico, care citează Homeland Security Today. 

În utima ediție a newsletter-ului ISIS, editorii care de obicei îi îndemnau pe jihadiști să organizeze atacuri teroriste în Occident, le cer acum „să stea departe de pământul epidemiei”. 

Militanții ISIS sunt instruiți, print-o infografie, cum să oprească răspândirea bolii, fiind sfătuiți să aibă credință, dar și să își acopere gura când cască sau strănută, și să se spele des pe mâini. 

Cei care cred că au luat boala sunt sfătuiți să stea departe de zonele controlate de ISIS, astfel încât să protejeze sănătatea colegilor. 

Cazuri numeroase de coronavirus au fost raportate în țările vizate de ISIS ca făcând parte din așa-zisul califat, inclusiv în Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak și Filipine. Nu sunt cunoscute cazurile din Siria și Yemen, din cauză că războiul face imposibilă o monitorizare. 

Articolul precedentLudovic Orban, ANUNȚUL pe care-l așteaptă toată România. Măsuri ISTORICE în țară
Articolul următorRO-ALERT: Urs în localitatea harghiteană Voșlăbeni