O ursoaică cu un pui din Băile Tușnad, companioana de noapte a jandarmilor harghiteni

În cursul nopții ce a trecut , în jurul orei 03:00, jandarmii au intervenit în stațiunea Băile Tușnad, pentru îndepărtarea din zona locuită a unei ursoaice cu un pui.

Intervenția a debutat cu un apel pe 112 care ne anunța de prezența unei ursoaice cu pui în zona stației de benzină din stațiune și deși la fața locului s-a deplasat imediat o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, aflată în misiune în stațiune, nici ursoaica și nici puiul nu au fost zăriți.

Dar, având în vedere că pe străzile din stațiune se aflau turiști, jandarmii au hotărât ca împreună cu o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad să pornească din două direcții în căutarea ursoaicei, pentru a se asigura că aceasta a plecat din zonă.

Ursoaica cu al ei pui au fost reperați în zona celor două biserici din stațiune, iar prin efortul combinat al celor două patrule s-a reușit îndepărtarea acesteia din zona unde se adunase lumea, înspre pădure. Dificultatea misiunii a fost dată în principal de faptul că, în zonă se aflau turiști ce erau preocupați de filmarea ursoaicei și a puiului ei.

Articolul precedentMesaj Ro-Alert, în Harghita
Articolul următorŞofer drogat prins de poliţişti, la Tuşnad