În perioada 07.06 – 09.06.2019, la Catedrala Franciscană şi pe Dealul Şumuleu Mic din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, Gruparea de Jandarmi Mobilă Mureş va asigura măsuri de ordine publică la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea „Rusaliilor Catolice 2019”.

Jandarmii mureşeni şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita vor fi sprijiniţi de către poliţişti şi pompieri pentru protecţia persoanelor participante la pelerinaj la care, an de an, este prezent un număr mare de credincioşi.

În vederea asigurării unui climat de normalitate la manifestări, participanţii sunt rugaţi să respecte recomandările făcute de organizatori şi forţele de ordine, să se abţină de la acţiuni care să împiedice desfăşurarea normală a activităţilor. De asemenea, recomandăm tuturor celor ce vor alege să fie prezenţi să manifeste grijă asupra modului de păstrare a bunurilor şi valorilor proprii, să-şi asigure corespunzător autovehiculele parcate şi nu în ultimul rând, să-şi supravegheze copiii care se pot rătăci, cu uşurinţă, în mulţime.

În cazul în care constată un incident, sau orice altă problema legată de ordinea şi liniştea publică, cetăţenii se pot adresa oamenilor legii, fie în mod direct, fie prin apelul la 112 – Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Articolul precedentDeţinut îndrăgostit de femeia-psiholog a penitenciarului Miecurea Ciuc, condamnat la 9 ani de închisoare
Articolul următorJandarmeria susține că ieri în cimitirul din Valea Uzului nu au fost violențe