Vineri, 15 martie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în județul Harghita pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea Revoluţiei de la 1848 şi a sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Misiunea jandarmilor, a poliţiştilor şi a pompierilor este de a menţine un climat de linişte publică la nivelul judeţului, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale din localităţile județului.

Jandarmeria, conform atribuțiilor ce-i revin, asigură și protejează dreptul constituțional al cetățenilor de a organiza adunări publice, atâta timp cât acestea se desfășoară pașnic.

Jandarmeria recomandă tuturor participanților să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine. Totodată, reaminteşte cetăţenilor că pot solicita permanent sprijinul forţelor de ordine prezente la faţa locului sau pot apela Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Articolul precedentPrefectul Harghitei solicită primăriilor din judeţ să respecte legea privind arborarea drapelului României
Articolul următorCopil de 4 ani pierdut în Harghita. Poliţia l-a găsit în doar două ore