Mobilizare amplă a poliţiştilor harghiteni, finalizată cu identificarea suspectului unei grave infracţiuni de tâlhărie, comisă asupra unui curier, care a fost atacat cu un cuţit şi deposedat de un colet în valoare de aproape 3.000 de lei în oraşul Bălan

După două săptămâni de investigaţii ce au parcurs mai multe ipoteze în anchetă şi au vizat infractori dintre cei mai „versaţi”, firul cercetărilor a condus la un tânăr de 15 ani, pe care oamenii legii l-au reținut initial pentru 24 de ore, iar mai apoi l-au arestat preventiv pentru 30 de zile

„Ancheta a fost demarată de poliţişti în ziua de 06.01.2020, la ora 13:45, în urma unui apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112, prin care era sesizată comiterea unei agresiuni, asupra angajatului unei societăţi comerciale de curierat, faptă comisă la periferia oraşului Bălan. (…) Poliţiştii au stabilit că victima a fost ademenită în zona respectivă telefonic, de un necunoscut care şi-a declinat o identitate falsă şi a stabilit acel loc de întâlnire în scopul livrării unui colet. După ce s-au întâlnit, destinatarul a desfăcut pachetul şi l-a studiat, iar în timp ce curierul procesa în baza de date predarea/primirea coletului, necunoscutul l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului și a fugit, fără să achite contravaloarea de aproape 3.000 de lei a coletului, ce conţinea 4 telefoane mobile”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, iar cadrele medicale i-au acordat imediat prim-ajutor victimei, după care aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, unde a rămas internată în stare stabilă, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

În cursul zilei de luni, oamenii legii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate bunurile sustrase de la persoana vătămată, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar în cursul zilei de marți acesta a fost prezentat Instanței, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pentru fapta comisă, tânărul poate primi o pedeaspă privativă de libertate de până la 10 ani, situaţie în care riscă să petreacă ani buni după gratii.

 

Articolul precedentISU Harghita: „Coş de fum defect sau necurăţat de funingine, una dintre cele mai întâlnite cauze ale izbucnirii incendiilor la locuinţe”
Articolul următorTânăr rănit după ce a căzut dintr-o clădire aflată în construcţie