Jandarmii harghiteni au fost chemaţi din nou, în noaptea de luni spre marţi, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui care intrase în curtea unei femei din Băile Tuşnad, populaţia din zonă fiind avertizată despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, femeia a sunat la 112 şi a semnalat faptul că în curtea sa se află o ursoaică cu pui.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, însă animalele nu mai erau în curte.

Echipajul de jandarmerie a rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că urşii nu revin.

De asemenea, ISU Harghita a avertizat populaţia despre existenţa pericolului, iar la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

În ultimele zile a crescut numărul solicitărilor privind îndepărtarea urşilor din localităţi, jandarmii intervenind, doar în weekendul trecut, la Lunca de Sus, Praid, Zetea şi Şimoneşti.

De la începutul anului, ISU Harghita a transmis, cu avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aproximativ 30 de mesaje RO-ALERT, prin care avertiza populaţia că în zona locuită se află un urs şi nu trebuie să se expună pericolului, scrie Agerpres.

Articolul precedentCod Galben de ceaţă în Harghita
Articolul următorPeste 40 de kilograme de tutun au fost confiscate de polițiștii harghiteni