Două persoane din zona bazinului Odorhei sunt cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni circumscrise evaziunii fiscale după ce în urma a 3 percheziții domiciliare făcute la ei acasă au fost fost găsite în casele lor peste 40 de kilograme de tutun, sub diferite forme.

În urma activităţilor de cercetare şi investigaţie, desfăşurate între lunile septembrie și octombrie, poliţiştii harghiteni au obţinut indicii cu privire la activitatea infracţională a unor persoane din zona bazinului Odorhei, care sunt bănuite că desfășoară activități ilicite de deținere și comercializare a tutunului uscat mărunțit vrac.

Cercetările sunt desfăşurate în cadrul unui dosar de urmărire penală aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, acestea privesc un bărbat de 23 de ani și o femeie de 60 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni circumscrise evaziunii fiscale.

În ultimele zile poliţiştii harghiteni au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite mai multe bunuri, înscrisuri și valori.

Astfel, au fost confiscate 41,15 kg de tutun, din care 9,15 kg tutun uscat, 11,79 kg plante semiuscate cu tulpină, 17,21 kg plante verzi cu tulpină şi 3 kg frunze verzi de tutun.

De asemenea, au fost ridicate 15.450 de lei, 2 telefoane mobile şi un calculator de birou, precum şi mai multe înscrisuri, facturi, chitanţe şi bonuri fiscale, în vederea documentării activităţii infracţionale în cauză.

În comunicatul poliției se transmite cu umor și mesajul:

Ştim, tutunu-i de consum

Şi-i dăunător, ca fum,

Dar când e fraudulos

E dublu nesănătos!

Articolul precedentNu e noapte fără urs, în Harghita
Articolul următorDoi bărbaţi din Vlăhiţa au omorât în bătaie un câine