Ziua Vânătorilor de Munte  se sărbătorește, în fiecare an, pe data de 3 noiembrie. 

Vânătorii de munte reprezintă o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Unitățile de vânători de munte au rolul de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp.[1] Arma a fost înființată la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Școlii Militare de Schiori din București în „Corpul Vânătorilor de Munte”. Organizarea inițială era pe 3 batalioane a câte 3 companii fiecare, cu un efectiv de 2000 de soldați.

“A fi vânător de munte e o adevărată provocare. În primul rând trebuie să existe și un pic de vocație. Acțiunile desfășurate în mediul montan construiesc un caracter foarte puternic…” – Slt. Costin Filimon, comandant pluton vânători de munte.

Puteți să aflați chiar de la vânătorii de munte, atât din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” cât și din Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu”, ce înseamnă să fii vânător de munte și de ce și-au ales această specialitate.

Militarii se pregătesc în această perioadă și de o nouă misiune în teatrul de operații din Afganistan în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi”.

https://www.facebook.com/Bg2VM/videos/2430526733881149/

Articolul precedentAnimal pe cale de dispariție, în Parcul Național Piatra Craiului
Articolul următorCum a descoperit un tânăr, într-o noapte fără somn, procedura revoluționară care ar putea vindeca toate bolile genetice