Poștașii vor livra până la urmă pensiile și alocațiile suspecților de coronavirus. Agenții vor fi dotați cu măști, ochelari și mănuși de protecție. Anunțul a fost făcut în exclusivitate la Realitatea PLUS chiar de Horia Grigorescu, directorul Poștei Române. Asta, deși circulara emisă de instituție spune clar că, de azi, se suspendă livrarea pensiilor și alocațiilor către persoanele care se află în carantină sau în izolare la domiciliu. 

Panica noului virus din China ajunge și la Poșta Română. O decizie care a ajuns la toate oficiile poștale le solicita poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cei aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Decizia a fost luată de directorul Poștei Române, care a trimis o circulară în acest sens.

„Este o chestiune foarte gravă. Unii din pensionari au mare nevoie de bani chiar în această perioadă pentru că ei trebuie să se aprovizioneze”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, preşededintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor „Unirea”, Dumitru Cojanu. 

După ce informația a apărut în presă, directorul Poștei Române, Horia Grigorescu, a dat asigurări ca banii vor fi livrați la timp, iar poștașii vor fi dotați cu echipamente de protecție.

„Am stabilit modul de lucru punctual în care vom aborda situația. Cu privire la beneficicarii de prestații sociale, urmează să se instaureze procedura. În caz de izolare la domiciliu, poștașii vor fi dotați cu măști, ochlelari și mănuși”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Horia Grigorescu, directorul Poștei Române. 

„Până în acest moment, nu a fost perturbată activitatea de distribuire a prestațiilor sociale”, a mai spus acesta. 

Peste 11.000 de români sunt izolați la domiciliu.

Articolul precedentAl şaptelea caz de coronavirus în România: o tânără din Timișoara
Articolul următorPreședintele CJ Harghita, la lucrările plenare de primăvară ale Adunării Regiunilor Europene, în Covasna