Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, va lua parte în perioada 11-12 martie, la invitația CJ Covasna, la lucrările plenare de primăvară ale Adunării Regiunilor Europene (ARE).

La evenimentul care va avea loc în orașul Covasna vor participa 100 de reprezentanți ai regiunilor europene din 15 țări, care vor dezbate temele legate de dezvoltarea regională prin abordare teritorială.

Președintele CJ Harghuta va lua parte la discuțiile și workshop-urile privind zonele rurale sustenabile, inovative și conectate, respectiv zonele rurale primitoare, accesibile și dinamice, și strategiile de specializare inteligente, incluziune și bunăstare, alături de vicepreședintele executiv al UDMR, Hegedüs Csilla, și de medicul specialist cardiolog Tatár Márta.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 10:00, în sala de conferință Millenium a Hotelului Clermont din orașul Covasna, unde vor fi prezenți și președintele ARE – Magnus Berntsson, președintele Consiliului Județean Covasna – Tamás Sándor, președintele UDMR – Kelemen Hunor, și primarul orașului Covasna – Gyerő József.

Joi, începând cu ora 09:00, se vor desfășura plenarele de primăvară, la deschidere urmând să participe vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert, și europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE). Tema lucrărilor plenare este revizuirea structurii de comisii din cadrul ARE.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză, fiind asigurată traducerea simultană în limbile română și maghiară.

Programul detaliat se poate accesa aici.

***

Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită care reprezintă peste 200 de regiuni din 35 de țări și 16 organizații internaționale. ARE a fost înființată în 1985 și este purtătorul de cuvânt la nivel politic al regiunilor și partenerul cheie al instituțiilor europene si internaționale cu privire la problemele esențiale de competenta regionala.

Organizația promovează diversitatea regiunilor si o transpune în practică. Încurajează principiul subsidiarității şi al structurilor regionale democratice. Oferă posibilitatea regiunilor de a fi legătura esențială între Europa şi cetățenii săi.

***

La Summit-ul ONU privind dezvoltarea, din septembrie 2015, s-a adoptat Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal şi care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu.

În centrul Agendei 2030 se regăsesc cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030. Agenda 2030 a fost adoptată și de România, și de Uniunea Europeană.

 

Articolul precedentPensiile și alocațiile suspecților de coronavirus, livrate de poștași dotați cu echipament de protecție
Articolul următorHoria Mihălcescu, consilierul lui Dragnea, samsar de jurnaliști