Peste 180 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar 4 dintre aceştia erau sub influenţa alcoolului, 3 penal şi unul contravenţional.

În zilele de 14 şi 15 septembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost organizată o amplă acţiune pe linie rutieră, cu efective mărite, în zona bazinului Odorheiu Secuiesc.

Activităţile poliţiştilor s-au îndreptat către prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, dar au vizat în mod special identificarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest sens, numai în ultimele 48 de ore, în zona de acţiune au fost testaţi cu aparatul etilotest 182 de conducători auto, dintre care 4 se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Unul dintre aceştia, un tânăr de 24 de ani, din comuna Ghindari, judeţul Mureş, a pornit cu autoturismul spre localitatea sa de domiciliu, deşi avea 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional, iar permisul său a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Ceilalţi trei, toţi harghiteni, cu vârsta cuprinsă între 24 şi 44 de ani, aveau 0,51 respectiv 0,82 şi 0,98 mg/l alcool expirat, astfel încât pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În acest context, atragem atenția cu privire la riscurile majore pe care consumul de băuturi alcoolice le generează atunci când este vorba despre participanții la traficul rutier, mai ales în calitate de conducători auto.

Astfel, polițiștii harghiteni vor continua și în perioada următoare organizarea și executarea unor astfel de acțiuni, în scop preventiv și coercitiv, pentru asigurarea unei circulații rutiere în condiții de normalitate și legalitate.

Articolul precedentSingurul elev de 10 din Harghita a fost premiat de prefectură şi IŞJ
Articolul următorNoi refugii montane construite de salvamontiştii din Harghita