Singurul elev de 10 din Harghita a fost premiat de prefectură şi IŞJ

Singurul elev din Harghita care a obţinut media zece la Evaluarea Naţională, Ionuţ Coja, a fost premiat, luni, de prefectul judeţului, Jean-Adrian Andrei, şi de inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, cu suma de 1.000 lei.

Prefectul l-a felicitat pentru munca depusă şi a punctat faptul că acest premiu onorează strădania şi performanţa sa.

„Cu mare bucurie onorăm astăzi strădania şi performanţa acestui elev care, la examenul de Capacitate, a reuşit să obţină o media zece. Este un copil deosebit, care s-a dezvoltat într-un mediu familial în care educaţia primită de la părinţi îşi spune cuvântul. Vreau să-l felicit din suflet şi suntem convinşi că performanţa lui înseamnă multă muncă, ambiţie şi dorinţa de a fi primul. Nu reprezintă prea mult o diplomă şi un premiu pentru acest tânăr, dar ele exprimă recunoaşterea noastră, a Instituţiei Prefectului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a declarat Jean-Adrian Andrei.

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a vorbit despre faptul că Ionuţ Coja este un exemplu pentru colegii săi, el obţinând, de-a lungul anilor, rezultate bune şi la olimpiadele şcolare.

„Media zece înseamnă, de fapt, un exemplu pentru toţi elevii, deoarece perfecţiunea nu se poate atinge în fiecare clipă. Oricât de bine am fi pregăţiti, oricât de mult am încerca să ne stăpânim emoţiile, examenul este acel moment în care emoţiile ne copleşesc şi totuşi trebuie să fim în stare să oferim tot ce e mai bun. Iată că avem un elev care a reuşit să facă acest lucru. Îl felicit atât pe elev, pe diriginta lui, care este şi profesoara lui de matematică, pe directoarea şcolii şi familia, pentru că, la un moment dat, colaborarea dintre părinţi şi şcoală este cea care dă rezultate”, a spus inspectorul şcolar general adjunct.

Premiul primit de elevul din Harghita constă într-o diplomă şi suma de 1.000 lei, conform hotărârii Ministerului Educaţiei Naţionale.

La festivitatea de premiere a fost prezentă şi directoarea Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu’, unde a învăţat elevul, Carmen Miron, care i-a oferit volumul „Fizica povestită”, pentru că Fizica este pasiunea lui.

De asemenea, alături de Ionuţ Coja s-a aflat şi fosta sa dirigintă, Liliana Mihalache, care a punctat faptul că acesta face parte dintr-o generaţie deosebită, care a demonstrat că munca conduce la rezultate deosebite.

Ionuţ Coja a precizat că performanţa sa este rezultatul muncii depuse şi al perseverenţei de care a dat dovadă.

„A fost multă muncă, perseverenţă, care s-au transformat într-o pasiune. Să vrei sa lucrezi, să ai un ţel, până la urmă ţine doar de tine şi aşa a şi fost. Am avut încredere în mine, m-am sus pregătit, mi-am pus totul la punct şi cu multă muncă am reuşit”, a spus acesta.

Ionuţ Coja este acum elev al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov şi spune că a luat decizia de a studia acolo, întrucât ştia că dacă vrea să facă performanţă în materii precum Fizica, Matematica şi Informatica trebuia să meargă într-un mediu de elită.

Articolul precedentUn bărbat din Remetea prins cu o dubă plină de lemn furat
Articolul următorPeste 180 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, la Odorheiu Secuiesc