Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt și ploi), luni au rămas nealimentate 14 puncte de transformare din localităţile harghitene Vărșag, Șicasău și Liban, fiind afectaţi în total 251 consumatori.

Potrivit ISU Harghita, la această oră se acționează în teren pentru remedierea defecțiunilor.

Vremea rămâne capricioasă și în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meterologică valabilă în perioada 25 mai, ora 12:00 – 27 mai, ora 23:00, care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În situația manifestării vântului puternic, pompierii harghiteni recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Recomandări ISU Harghita în cazul manifestării vântului puternic și a descărcărilor electrice:

– Întrerupeți orice activitate în aer liber.

– Intrați în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism.

– Închideți ferestrele şi uşile.

– Deconectați aparatele şi alte echipamente electrice, care pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Foto: arhivă

Articolul precedent13 intervenții SMURD Harghita în weekend
Articolul următor100% TU DECIZI! Cum s-a cățărat în vârf baronul „Portofel”, Marian Oprișan