În ultimele 4 zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita au intervenit la 42 de situații de urgență, dintre care 4 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru deblocare/salvare şi 37 cazuri SMURD pentru acordarea asistenței medicale de urgență, arată un bilanţ al instituţiei.

Incendiu violent în Odorheiu Secuiesc, lichidat după aproape 4 ore

Vineri seara, peste 50 de pompieri militari şi voluntari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, respectiv SVSU Dealu, Sâncrai, Tibod, Zetea, Lupeni şi Brădeşti, cu 11 autospeciale de intervenţie, au acţionat pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la un ansamblu de construcţii, format dintr-o casă de locuit şi 3 anexe gospodăreşti (un grajd cu şură, o bucătărie de vară şi o magazie), lipite între ele, pe strada Digului din municipiul Odorheiu Secuiesc, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Potrivit acesteia, incendiul s-a produs la acoperiș, pe o suprafaţă totală de aproximativ 400 mp, şi a fost lichidat după aproximativ 4 ore. Din fericire, în urma evenimentului, nu au existat victime. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

“S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale şi alte două case învecinate, în valoare de aproximativ 490.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 50.000 lei”, a mai transmis purtătorul de cuvânt.

Tot în weekend, echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea altor două incendii, produse la două locuințe, în oraşul Vlăhiţa şi satul Mujna, comuna Dârjiu.

Potrivit ISU Harghita, în urma incendiului de la Vlăhiţa a ars acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, iar în cazul incendiului din Mujna a fost afectat interiorul unei încăperi, unde au ars o canapea şi două ferestre termopan.

Cel mai probabil, incendiile au fost provocate de coşul de fum, respectiv de o lumânare uitată aprinsă.

În ultimele zile, echipajele SMURD Harghita au avut 37 de intervenţii pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, cele mai multe (15) la Miercurea Ciuc.

S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a trei accidente rutiere, şapte intervenţii au fost în cazul unor afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD, iar 27 de intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme.

Articolul precedentBiciclist turmentat autoaccidentat in comuna Gălăuțaș
Articolul următorAccident cu 6 victime pe DN13B, la Joseni