Polițiștii de la Siguranță Școlară împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, în baza unui proiect denumit „Ia atitudine, spune STOP violentei” și  conform calendarului activităților, au desfășurat activități preventive, cu caracter educativ-informativ la o unitate de învățământ din Municipiul Miercurea-Ciuc.

Elevii din ciclul primar, care au participat la acțiunea “rutieriștilor”, au fost receptivi la informațiile oferite, prin participarea interactivă, adresând și răspunzând la întrebările legate de regulile de circulație pe care trebuie să le respecte aceștia, în calitate de participanți la trafic.
Elevilor de gimnaziu le-au fost oferite informații despre bullying, cyber-bullying, violență în școli sau victimizarea minorilor, fiindu-le aduse spre cunoaștere consecințele nerespectării reglementărilor legale în acest sens.

Ieri, alți aproximativ 200 de elevi și cadre didactice au beneficiat de vizita oamenilor legii, care, în contextul activităților de prevenire a faptelor antisociale în rândul minorilor, în incinta sau proximitatea unităților de învâțâmânt, au prezentat un material video, denumit  sugestiv “Cheia e la tine”. Temele abordate au fost: răspunderea penală a minorilor, violența în mediul școlar, delicvența juvenilă și consumul de droguri (licite și/sau ilicite). Atât copiii cât și profesorii au manifestat un real interes față de întâlnirea cu polițiștii, motiv pentru care astfel de activități vor continua pe tot parcursul anului școlar.

Articolul precedentHALUCINANT! Ministrul Sportului: Este foarte normală intonarea imnului Ținutului Secuiesc. Este tradiția noastră – VIDEO
Articolul următorPolițiștii, controale în barurile și cluburile din Cristuru Secuiesc