Poliția Română răspunde la patru întrebări legate de circulația persoanelor în perioada sărbătorilor Pascale, în contextul stării de urgență, instituită pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ne putem deplasa pentru a cumpăra carne de miel și alte produse alimentare necesare pentru masa de Paște, dacă avem la noi declarația pe proprie răspundere, iar în vizită la rudele în vârstă putem merge pentru a le duce alimente, dar nu în ziua de Paște.

Întrebare: Pot să merg să mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație ?

Răspuns: Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 ( asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.  

Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an , carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?

Răspuns: Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.  

Întrebare:  Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Răspuns: Nu.  Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Răspuns: Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificative, precum asistența  persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.

Articolul precedentJudeţul Harghita rămâne cu 3 cazuri de COVID-19 confirmate. Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului
Articolul următorPeste 66% dintre apelurile la 112 în județul Harghita, în luna martie, au fost non-urgențe