Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc sunt în desfășurare. Din martie, începe înregistrarea online a participanţilor.

Detaliile exacte ale programului Papei încep să se adune, dar acest lucru va fi făcut public de către Sfântul Scaun, probabil în jurul Paștelui.

Pentru a evalua numărul de participanți, parohiile din Alba Iulia au început să evalueze numărul de grupuri care vor sosi aici, dar şi numărul de vizitatori care vor veni la Şumuleu Ciuc.

Înregistrarea online se va face pe site-ul pontifex.ro şi începe pe 1 martie. Înregistrarea va fi gratuită, iar scopul este de a facilita divizarea sectoarelor şi împărţirea grupurilor.

Pe 1 iunie, Papa Francisc sosește la Şumuleu Ciuc și rămâne aici timp de aproximativ 5 ore. Înainte de Sfânta Liturghie, Papa va merge cu Papa printre oameni, în câteva sectoare pentru a face întâlnirea și mai personală. Sfânta Liturghie va fi rostită în latină de Sfântul Părinte, însă simultan va fi tradusă în română, maghiară şi engleză.

Totodată se pregătește şi broșura de vizită a Papei, întregul program va fi acolo, iar textul Liturghiei poate fi urmat, transmite www.mariaradio.hu.

Articolul precedentGeorge Simion, candidatul unionist la europarlamentare
Articolul următorTot mai mulţi şoferi beţi prinşi de poliţiştii harghiteni