Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba subliniază că dacă nu vor fi luate măsuri din timp, investiţiile în sectorul privat vor fi întrerupte, şi că, având în vedere restricţiile impuse pe timpul pandemiei, Guvernul „s-ar putea să nu aibă resurse suficiente” pentru dezvoltarea acestui sector.

Acesta consideră că este crucial ca autoritățile locale, dar și sfera privată să se pregătească din timp pentru viitoarea perioadă de finanțare din partea Uniunii Europene, deoarece investițiile trebuie continuate în ambele sectoare.

„Având în vedere situația din anii trecuți și mai ales restricțiile impuse de pandemie este probabil ca Guvernul să nu aibă resurse suficiente pentru investițiile publice și dezvoltarea din sectorul privat”, a atras atenția Borboly Csaba.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care instituția ia parte la consultările care au loc la nivel european prin intermediul cărora se dorește identificarea problemelor de implementare a sistemului de subvenții guvernamentale, mai cu seamă a celor legate de serviciile economice și cele din domeniul finanțărilor regionale.

Comitetul European al Regiunilor, prin rețeaua RegHub, încearcă să implice părțile interesate de la nivel local și regional, în toate domeniile cărora acestea le pot acorda o pondere cuvenită, pentru a apropia politicile UE de oameni, implicând autoritățile locale și regionale.

Departamentul de relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Harghita colectează propunerile formulate în acest sens și le transmite organismelor consultative ale Uniunii Europene.

Recent, programul Comisiei Europene – Fit for Future Platform a decis stabilirea unei colaborări mai strânse cu rețeaua RegHub din cadrul Comitetului Regiunilor, recunoscând că astfel se vor obține păreri și opinii din partea orașelor, județelor sau regiunilor cu ajutorul cărora se va simplifica legislația Uniunii și reduce birocrația.

Chestionarul poate fi completat până la data de 30 mai, ora 12:00 accesând linkul: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/StateAidConsultation_RegHubHR_2020?surveylanguage=RO

 

 

Articolul precedent123 de persoane confirmate cu Covid-19. Încă doi harghiteni testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore
Articolul următor100% TU DECIZI! Dan Barna, avere pe cârca celor oropsiți. Cum s-a îmbogățit șeful USR din fonduri europene