Primăria Municipiului Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru perioada în care şcolile vor fi “repopulate”, din acest motiv intenţionează să achiziţioneze generatoare de ozon pentru instituţiile de învăţământ. După terminarea stării de urgenţă va fi deschis un nou spaţiu de comercializare pe promenadă pentru producătorii agricoli.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, a declarat, după şedinţa comitetului din data de 7 mai că în momentul de faţă în 54 de persoane se află în carantină, 28 în izolare la domiciliu, iar 138 de persoane au apelat la serviciul Primăriei pentru asistenţa celor vârstnici. În prezent, în municipiu este tratată o singură persoană infectată cu noul coronavirus.

Ráduly a vorbit şi despre deciziile luate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc. Prima decizie se referă la pregătirea şcolilor pentru perioada 2-12 iunie, respectiv pentru examenele de capacitate şi de bacalaureat. Directorii instituţiilor de învăţământ trebuie să întocmească un plan de acces – intrare-ieşire – şi de gestionare a acţiunilor în această perioadă. La intrarea în instituţii trebuie să fie prezent în permanenţă un adult din partea şcolii. În plus, se doreşte dotarea fiecărui astfel de punct de acces cu un termometru digital, termometrul fiind controlat de un medic, ori de un asistent din cadrul sistemului şcolar.

Totodată, s-a decis achiziţionarea unor generatoare de ozon (33-34 buc.) din fondul pentru situaţii de urgenţă în valoare de aproximativ 50.000 lei. Ţelul este ca un singur generator de ozon să deservească două săli de clase, fiind vorba de clasele a 8-a şi a 12-a din instituţiile de învăţământ ale municipiului. 

A doua decizie este legată de asigurarea unui spaţiu de comercializare a produselor pentru producătorii agricoli. Va fi o soluţie tranzitorie şi va deveni accesibilă publicului în zona promenadei. Principiul de funcţionare va fi ”primul venit primul servit”. Producătorii vor avea la dispoziţie o adresă de e-mail pentru declararea intenţiei de vânzare şi a nevoii de spaţiu. Activitatea va porni în mod treptat: prima perioadă, imediat după terminarea stării de urgenţă şi până la finele lunii mai în zilele de miercuri, între orele 9.00–19.00. Iar în a doua perioadă, între 1 iunie – 31 august, vânzarea se va derula doar în zilele de luni, miercuri, vineri, orarul fiind acelaşi, între orele 9.00–19.00.

 
Articolul precedentFOTO. Controale ale Gărzii de Mediu Harghita pe cursurile de apă din județ. Ce nereguli au găsit comisarii
Articolul următorAchiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!