Primăria comunei Tulgheş a fost amendată cu 20.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Harghita în urma unui control desfășurat în data de 19 mai.  

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Harghita, amenda a fost aplicată pentru faptul că „administrația publică locală n-a înțeles că trebuie să se adapteze obligațiilor prevăzute de legislația din domeniul gestionării deșeurilor și nu se dezvață de vechile obiceiuri de salubrizare a terenurilor aflate în aria lor de competență”

Comisarii de Mediu au surprins angajați ai Primăriei, în timp ce incendiau deșeurile abandonate pe malul drept al râului Bistricioara, la dispoziția superiorilor.

„Comisarii au solicitat intervenția imediată în vederea stingerii focarelor, iar prin documentul de control s-a impus salubrizarea acelor zone conform prevederilor legale. Eliminarea deșeurilor în acest fel contravine prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, astfel, Comunei Tulgheș i se aplică amenda contravențională prevăzută, în valoare de 20.000 lei”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Harghita.

Foto: Garda de Mediu Harghita

Imagine

Articolul precedentVIDEO. Cum se desfăşoară activitatea la şcolile de şoferi – Răspunsurile Prefecturii Harghita la întrebările cetăţenilor
Articolul următorCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul „Licitație la minut”